Romukullan hinta on nousussa 

Romukullan hintaan vaikuttavat tekijät

Romukullan hintaan vaikuttavat useat eri tekijät, joita ovat muun muassa markkinoiden vaihtelut, kullan tarjonta ja kysyntä, valuutan vaihtelu sekä yksittäisten kultaa ostavien ja myyvien yritysten kulurakenteet. Näiden seikkojen vuoksi suosittelemme tutkimaan romukullan hinnan kehitystä sekä vaihtelua eri lähteistä.

Suomen Arvokierto tarjoaa parhaan hinnan romukullalle

Meiltä saat romukullastasi markkinoiden parhaan hinnan. Toimimalla vain internetin välityksellä yrityksemme välttyy kivijalkamyymälöiden vuokratilojen- sekä muiden fyysisten liiketilojen aiheuttamilta kuluilta. Olemme myös maksaneet romukullan lähetykseen ja palautukseen liittyvät kulut puolestasi, joten romukullan hinnan arvioiminen on sinulle täysin ilmaista!

Romukullan hinnan nousu

Kullan hinta on ollut suuressa nousussa viime vuosien aikana, joka automaattisesti nostaa romukullan hintaa. Romukullan hinta vaihtelee päivittäin ja pienetkin maailmassa tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa siihen nopeasti. Kullan arvo määritellään maailman markkina-arvon mukaan suurimmissa metallipörsseissä Lontoossa, Tokiossa ja New Yorkissa. 

Historia on todistanut, että monet epävakaudet ja heilahtelut maailman markkinoilla, kuten taloudelliset ja poliittiset kriisit sekä luonnonkatastrofit, vaikuttavat nostavasti kullan hintaan. Tämän hetken merkittävimpiä hinnan nostattajia ovat olleet koronapandemia, eurokriisi sekä epävakaa taloustilanne.

Mitä romukulta on?

Mitä romukulta sitten oikein on? Nimensä mukaisesti romukulta voi olla omistajalleen pelkkää romua, esimerkiksi rikkinäisiä kultakoruja, joita ei voi enää käyttää. Ne voivat olla vuosikausia vanhoja esineitä, jotka ovat lojuneet kaapin perällä. Sen lisäksi esineet, joissa on kaiverruksia, ovat usein hankalia jälleenmyydä, jonka takia nekin lasketaan romukullaksi. Menetät kuitenkin rikkinäistenkin kultaesineiden todellisen arvon säilyttämällä niitä vain itselläsi. Meille romukulta ei suinkaan ole vain pelkkää romua. Kaikki meille saapuva romukulta on arvokasta, uuteen käyttöön menevää. Romukulta menee sulatukseen, jonka jälkeen sitä voidaan uusiokäyttää esimerkiksi valmistamalla uusia koruja. Annamme siis vanhoille, sinulle arvottomille kultaesineille uuden elämän, jonka ne ansaitsevat. 

Kuinka romukullan hinta määräytyy?

Romukullan hinta määräytyy kolmen eri seikan perusteella: kullan karaattipitoisuuden, painon sekä päivähinnan mukaan. Vastaanotamme kaikkia karaattipitoisuuksia sisältävää kultaa, niin 8 karaatista 24 karaattiin.

Mitä kullan karaatti tarkoittaa?

Kultaesineiden kullan pitoisuuden eli karaattimäärän voi selvittää sen leimoista, jotka kertovat siitä, kuinka monta prosenttia esineessä on kultaa. Yleisimmät tällä hetkellä Suomessa ja Euroopassa myytävät kultakorut sekä -kellot ovat 14 sekä 18 karaattia. Nämä karaattimäärät ovat erityisesti korujen ja kellojen valmistukseen soveltuvia, sillä mitä kultapitoisempi esine on, sen pehmeämpää ja sitä helpommin se naarmuuntuu. Tämän välttämiseksi kullan lisäksi seokseen lisätään muita seosaineita, jotka samalla muuttavat sen sävyä, kuten hopeaa ja kuparia. Kullan karaatti yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, kuinka monta osaa 24:stä esineestä on kultaa. Näin ollen 14 karaatin esineessä on 58,5% kultaa, joka merkataan leimaan numerona 585. Vastaavasti 18 karaatin kulta on 75% kultaa, loput 25% muita seosaineita, ja sen leima on 750. Luonnollisesti mitä kultapitoisempaa sekä painavampaa, sen arvokkaampaa romukultasi on. Romukullan hinta määräytyy aina sen päivän maailmanmarkkinoiden hinnan mukaan, johon taas meidän hinnastomme perustuu.

Koska kullan hinta on viime vuosina ollut nousussa, nyt jos koskaan on hyvä hetki hankkiutua eroon tarpeettomista ja rikkinäisistä kultaesineistä. Parhaan romukullan hinnan tarjoaa Suomen Arvokierto!

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokierroon